Vakantiegeld: Heb jij al een bestemming?

Vakantiegeld

Een van mijn cliënten heeft forse betalingsachterstanden. Met het vakantiegeld dat in mei wordt gestort kan hij in één klap een deel van zijn schulden afbetalen. Daarom vroeg ik hem of hij er al aan gedacht had om het vakantiegeld te gebruiken om van een deel van zijn schulden af te lossen. Hij keek me aan alsof of hij water zag branden en zei dat dit onmogelijk was; hij had immers het geld nodig om deze zomer op  vakantie te gaan.

Dilemma

Voor veel mensen met schulden is dit een dilemma: vakantiegeld gebruiken voor het aflossen van schulden of uitgeven aan vakanties of andere zaken. De oplossing lijkt zo simpel als je zelf geen schulden hebt, want natuurlijk zou je zo snel mogelijk van je schulden af willen, zou je alles aangrijpen om dit te bereiken, en zou je er alles voor over hebben! Maar als je zelf in deze situatie zit dan ligt het toch genuanceerder. Want als je het hele jaar stress hebt over geld wil je er ook weleens tussen uit. Je kunt eindelijk nieuwe kleren kopen, dat cadeau voor je kind dat je lang geleden hebt beloofd, of die nieuwe televisie die je al zo lang wilt. Het is dan lastig om voor de langetermijn oplossing te kiezen.
Twijfel jij wat verstandig is? Wil je hulp om de juiste keuze te kunnen maken? Neem dan contact met mij op.

Wil je hier meer over lezen, kijk dan op de website van het Nibud.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meteen een afspraak maken? Dat kan. U kunt mij bellen, e-mailen of een bericht sturen via het contact formulier.

Contactformulier