Grip op Geldzaken 06 – 15 35 51 08 info@budgetcoach-delft.nl

Nalatenschap en levenstestament

Na een overlijden moeten er veel zaken geregeld worden. Post openen, het opzeggen of aanpassen van verzekeringspolissen, abonnementen, bankrekeningen, het verkopen of opzeggen van een woning of er moet contact worden opgenomen met een notaris. Bent u aangewezen of gevraagd om de erfenis te verdelen en te regelen? Als nalatenschapscoach ga ik naast u staan. Ik help u om inzicht te krijgen in de situatie en zorg ervoor dat u geen belangrijke dingen over het hoofd ziet of door emoties de verkeerde keuzes/beslissingen maakt. Indien u wenst kan ik u bijstaan in lastige gesprekken of als eerste aanspreekpunt dienen voor instanties.

Budgetcoaching voor en na een overlijden

Tijdens de emotionele situatie van een (naderend) overlijden, hebben financiële aspecten niet altijd de prioriteit. Het is wel van belang om deze voor of na het overlijden goed te regelen.  Als natenschapscoach kan ik de executeur bij de afwikkeling van de erfenis bijstaan. Een verdeling van de erfenis kan helaas vaak onenigheid in de familie brengen. Dat is op dit moment wel het laatste waar u zich mee bezig wilt houden.

Het is ook mogelijk om mij als nalatschapscoach voor een overlijden in te schakelen. Ik kan u begeleiden met het maken van een levenstestament. Van te voren maakt u duidelijk wat de wensen voor na het overlijden zijn.

Onenigheid voorkomen

Helaas lukt de afhandeling van een nalatenschap niet altijd in goede harmonie. Er komen vaak emoties, tegengestelde belangen en onverwerkte gevoelens om de hoek kijken. Dat maakt het soms onmogelijk om de afhandeling van de nalatenschap tot een goed einde te brengen, waardoor het onnodig veel tijd kost en stress oplevert, en men niet aan het rouwproces toekomt. Ik kan u hier als onafhankelijk buitenstaander bij helpen. Door, zonder oordeel, naar alle direct betrokken partijen te luisteren, en vervolgens aan de slag te gaan met de praktische zaken die geregeld moeten worden. Soms kan een gesprek met alle betrokkenen samen uitkomst bieden, maar wanneer dit niet mogelijk is dan ga ik als intermediair voor de nabestaanden afzonderlijk aan de slag.

Hulp bij nalatenschap

N

een nalatenschapscoach staat de executeur bij

N

een nalatenschapscoach is onafhankelijk

N

een nalatenschapscoach kan moeilijke gesprekken voeren

N

een nalatenschapscoach is niet emotioneel betrokken

N

Van te voren alle wensen vastgelegd

N

Veilig opgeborgen

N

Altijd aan te passen

Een levenstestament

Als nabestaande is het belangrijk om te weten wat de wensen van de overledene waren, maar ook om te weten waar ze deze wensen kunnen vinden. U kunt uw nabestaanden ontzorgen door praktische zaken maar vooral ook uw wensen vooraf vast te leggen in een levenstestament. Dit is eigenlijk niets meer of minder dan een document waarin u uw wensen kunt vastleggen met betrekking tot uw uitvaart, eventueel de verdeling van waardevolle spullen, maar ook uw verzekeringspolissen, inloggegevens, belangrijke contactgegevens, etcetera. Dit voorkomt dat uw nabestaanden met vraagtekens blijven zitten of kostbare tijd verliezen met zoeken naar belangrijke informatie.
Ik maak samen met u een inventarisatie van de zaken die u in het levenstestament wilt vastleggen. Dit document wordt veilig opgeslagen, en desgewenst later aangepast, wanneer u een wijziging of aanvulling wilt. Zo is het document altijd actueel.

Werkwijze nalatenschapscoach

 

werkwijze budget coach delft

In grote lijnen werk ik als volgt:

stap 1

Na uw aanmelding neem ik binnen twee werkdagen contact op om een kennismakingsgesprek met u in te plannen. Het gevoel van vertrouwen is erg belangrijk. Daarom is de eerste kennismaking vrijblijvend en bij u thuis in de vertrouwde omgeving. In deze kennismaking luister ik naar uw wensen en vertel ik u wat ik voor u daarin kan betekenen.

stap 2

Is het gevoel goed en wilt u graag dat ik u met uw wensen begeleid, dan maken we hier samen afspraken over en leggen deze vast.

stap 3

In geval van een levenstestament: Indien u later iets wilt aanvullen of wijzigen dan neemt u contact met mij op en passen we het document aan. Zo is uw levenstestament altijd actueel.

 

 

Contact

Heeft u vragen of wilt u meteen een afspraak maken? Dat kan. U kunt mij bellen, e-mailen of een bericht sturen via het contact formulier.

015-2002 2181
06 -15 35 51 08
info@budgetcoach-delft.nl

Contactformulier

Budgetcoach-Delft

KvK inschrijfnummer: 71598413

Aangesloten bij de NVVBS (Nederlandse Vereniging voor Budgetcoaches en Schuldhulpverleners)

Snel naar

Particulieren
Werkgevers
Nalatenschapscoach

Contact

Yvonne Sanli
015-2002 2181
06 -15 35 51 08
info@budgetcoach-delft.nl

Privacyverklaring

Budgetcoach- Delft helpt u bij

  • Budgetadvies
  • Praktische ondersteuning
  • Vragen over schulden/afbetalingen
  • Inkomen-check
  • Leren omgaan met schuldeisers
  • Voorlichting over financiën en gemeentelijke voorzieningen