Nabestaandenzorg en levensdossier

  Als een dierbare is overleden komt er veel op de nabestaanden af. Niet alleen de uitvaart moet worden geregeld, maar daarnaast moeten er allerlei financiële en praktische zaken rondom het overlijden van de overledene worden afgewikkeld. Zo moeten er beslissingen worden genomen over het aanvaarden van de erfenis, instanties moeten worden geinformeerd, verzekeringen omgezet of opgezegd, en wellicht moet de woning van de overledene worden leeggehaald. Er komen veel zaken op u af waarbij uw kennis en aandacht is verreist, terwijl u uw hoofd er op dat moment helemaal niet naar staat. Nabestaandenzorg-Delft kan u ontzorgen, door tijdens het proces van de afwikkeling naast u te gaan staan of het desgewenst van u over te nemen.

Als Nabestaandenbegeleider houd ik me niet alleen bezig met zaken rondom een overlijden. Indien gewenst help ik u graag met uw administratie, het overzicht houden over uw financien, met het invullen van formulieren of als contactpersoon voor instanties. 

Daarnaast kan ik u ondersteuning bieden bij het opstellen van een LevensDossier; een document waarin u alle belangrijke zaken vastlegt voor uw nabestaanden. 

Wilt u weten of Nabestaandenzorg-Delft iets voor u kan betekenen? Klik hier voor meer informatie.

 

Nabestaandenbegeleiding: voor en na een overlijden

Tijdens de emotionele situatie van een (naderend) overlijden, hebben financiële aspecten niet altijd de prioriteit. Het is wel van belang om deze voor of na het overlijden goed te regelen.  Als natenschapscoach kan ik de executeur bij de afwikkeling van de erfenis bijstaan. Een verdeling van de erfenis kan helaas vaak onenigheid in de familie brengen. Dat is op dit moment wel het laatste waar u zich mee bezig wilt houden.

Ik kan u eveneens ondersteunen bij het opstellen van een levensdossier: hierin kunt u uw wensen vastleggen omtrent uw overlijden, maar ook uw wachtwoorden, waar belangrijke papieren zijn opgeborgen, en andere zaken om het uw nabestaanden makkelijker te maken. 

Onenigheid voorkomen of oplossen

Helaas lukt de afhandeling van een nalatenschap niet altijd in goede harmonie. Er komen vaak emoties, tegengestelde belangen en onverwerkte gevoelens om de hoek kijken. Dat maakt het soms onmogelijk om de afhandeling van de nalatenschap tot een goed einde te brengen, waardoor het onnodig veel tijd kost en stress oplevert, en men niet aan het rouwproces toekomt. Ik kan u hier als onafhankelijk buitenstaander bij helpen. Door, zonder oordeel, naar alle direct betrokken partijen te luisteren, en vervolgens aan de slag te gaan met de praktische zaken die geregeld moeten worden. Soms kan een gesprek met alle betrokkenen samen uitkomst bieden, maar wanneer dit niet mogelijk is dan ga ik als intermediair voor de nabestaanden afzonderlijk aan de slag.

Hulp bij nalatenschap

N

een nalatenschapscoach staat de executeur bij

N

een nalatenschapscoach is onafhankelijk

N

een nalatenschapscoach is niet emotioneel betrokken

N

Van te voren alle wensen vastgelegd

N

Veilig opgeborgen

N

Altijd aan te passen

Een levenstestament

Als nabestaande is het belangrijk om te weten wat de wensen van de overledene waren. U kunt uw nabestaanden ontzorgen door praktische zaken maar vooral ook uw wensen vooraf vast te leggen in een levensdossier. Dit is eigenlijk niets meer of minder dan een document waarin u uw wensen kunt vastleggen met betrekking tot uw uitvaart, maar ook informatie over uw verzekeringspolissen, inloggegevens, belangrijke contactgegevens, etcetera. Dit voorkomt dat uw nabestaanden met vraagtekens blijven zitten of kostbare tijd verliezen met zoeken naar belangrijke informatie.
Ik maak samen met u een inventarisatie van de zaken die u in het levensdossier wilt vastleggen. Dit document wordt veilig opgeslagen, en desgewenst later aangepast, wanneer u een wijziging of aanvulling wilt. Zo is het document altijd actueel.

Werkwijze nalatenschapscoach

 

werkwijze budget coach delft

In grote lijnen werk ik als volgt:

stap 1

Na uw aanmelding neem ik binnen twee werkdagen contact op om een kennismakingsgesprek met u in te plannen. Het gevoel van vertrouwen is erg belangrijk. Daarom is de eerste kennismaking vrijblijvend en bij u thuis in de vertrouwde omgeving. In deze kennismaking luister ik naar uw wensen en vertel ik u wat ik voor u daarin kan betekenen. Uiteraard neem ik hierbij de Covid-19 richtlijnen in acht.

stap 2

Is het gevoel goed en wilt u graag dat ik u met uw wensen begeleid, dan maken we hier samen afspraken over en leggen deze vast.

stap 3

Indien u bepaalde zaken wilt vastleggen in een levenstestament: als u later iets wilt aanvullen of wijzigen dan neemt u contact met mij op en passen we het document aan. Zo is uw levenstestament altijd actueel.

 

 

Budgetcoach-Delft

KvK inschrijfnummer: 71598413

Budgetcoach- Delft helpt u bij

  • Budgetadvies
  • Praktische ondersteuning
  • Vragen over schulden/afbetalingen
  • Inkomen-check
  • Leren omgaan met schuldeisers
  • Voorlichting over financiën en gemeentelijke voorzieningen