Particulieren

Vind jij het ook zo lastig om iedere maand de touwtjes aan elkaar te knopen? Ben jij na het overlijden van een partner of na een echtscheiding het overzicht kwijt geraakt? Maak jij de post niet meer open?
Iedere levensfase brengt een bepaald inkomsten- en uitgaven patroon met zich mee. Een Budgetcoach kan samen met jou het overzicht terugbrengen, geldzorgen verdwijnen, zodat jij weer energie over houdt om met de orde van de dag om te gaan.

Veranderingen met financiële gevolgen

Iedere levensfase vraagt om een specifieke financiële aanpak. Na een ingrijpende gebeurtenis zoals een huwelijk, gezinsuitbreiding, een echtscheiding of ziekte en overlijden komt de financiële situatie vaak onder druk te staan.  Het wordt soms moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Geldzorgen nemen toe en beïnvloeden hoe jij je voelt. Een ongewenste situatie waar je met de deskundige hulp van een budgetcoach uit kan komen.

Meer grip en rust

Ik zorg er voor dat jij of jullie grip krijgen op de financiële situatie van het gezin. Onder andere door samen met jullie de inkomsten en uitgaven te inventariseren en samen te kijken of er besparingen mogelijk zijn. En door een aflossingsplan te maken om schulden af te lossen (als deze er zijn). Een gemiddeld traject duurt 8 tot 10 uur in een periode van 2 à 3 maanden om weer goed grip te krijgen op de financiën.  Bij  werkwijze kun je meer lezen over mijn werkwijze. Door duidelijk inzicht te krijgen in de inkomsten en uitgaven, een plan te maken voor eventuele schulden en geld te reserveren voor onverwachte uitgaven weet je waar je maandelijks aan toe bent. En dit geeft veel rust. Je kan je energie weer steken in de leuke onderdelen van het leven en de slapeloze nachten zijn voorbij.

Kijk of je jezelf herkent in één van de onderstaande situaties per levensfase. En neem contact op als je mijn hulp wilt inschakelen.

Het jonge gezin

Loop jij ook rond met één of meerdere vragen? Ik kan je helpen om de financiën op een rij te zetten en inzicht te krijgen. Neem contact op.

N

Minder werken, is dat financieel haalbaar?

N

Hebben we recht op toeslagen?

N

We zoeken kinderopvang maar kunnen we dat wel betalen? Hebben we recht op kinderopvangtoeslag?

N

We willen graag sparen voor de kinderen? Maar hoe?

Jongeren

Jongeren moeten leren financieel op eigen benen te staan. Maar lukt dat ook? Ik zie regelmatig jongeren met schulden door bijv. hun zorgverzekering of mobiele telefoon. Hebben jullie (puber) kinderen hier ook mee te maken en zou je hen daarbij willen ondersteunen maar je weet niet hoe? Ik kan jullie kind helpen bij:

N

Het beter leren omgaan met geld door de inkomsten en uitgaven beter af te stemmen

N

Een plan maken om schulden af te betalen, leren hoe ze met schulden moeten omgaan.

Het gezin in scheiding

Na een scheiding staat je leven op z’n kop. Veel mensen maken zich dan zorgen over hun situatie en vragen zich af of ze nog wel financieel kunnen rondkomen. Het is verstandig om na een scheiding een nieuw financieel plan te maken, zodat je inkomsten en uitgaven weer met elkaar in evenwicht komen. Dit voorkomt problemen en geeft rust. Ik help je graag om de nieuwe situatie weer in balans te krijgen.

Met pensioen

Heeft u ook zo lang uitgekeken naar uw pensioen? Maar bent u er financieel ook op voorbereid? De financien gooien soms een kink in de kabel, want de inkomsten kunnen na het pensioen soms flink dalen, terwijl de vaste lasten doorlopen. Door tijdig de nieuwe situatie in kaart te brengen en de uikomsten hierop af te stemmen kun je voorkomen dat je je reserves moet aanspreken of financieel in de problemen komt.

Nalatenschap

Na een overlijden moeten er veel zaken geregeld worden, zoals het openen of sorteren van post, het opzeggen of aanpassen van verzekeringspolissen of abonnementen, bankzaken, het verkopen of opzeggen van een woning of er moet contact worden opgenomen met een notaris.  Ik help u om inzicht te krijgen in de situatie en zorg ervoor dat, in overleg met u, alle belangrijke zaken geregeld worden.
Als onafhankelijke derde kan ik ondersteuning bieden zodat de nalatenschap snel en soepel kan worden afgehandeld.
Wilt u ervoor zorgen dat alles vooraf goed en volgens uw wensen geregeld is? Dan kan ik u helpen bij het opstellen van een levensdossier. Wilt u meer weten over mijn aanpak of informatie over mijn tarieven? Neem gerust contact op.

Werkwijze Particulieren

 

werkwijze budget coach delft

In grote lijnen werk ik als volgt:

stap 1

We maken een afspraak om kennis te maken en om door te spreken wat er speelt en waar we naar toe moeten werken. Ik maak een inschatting van de duur en de kosten.

stap 2

We zetten samen alle inkomsten en uitgaven, verplichtingen en overige administratieve zaken op een rijtje. We kijken of je recht hebt op toeslagen en op welke manier we jouw budget weer in balans kunnen krijgen.

stap 3

De financiën zijn weer op orde en je hebt overzicht. Je hebt mij niet meer nodig. Als dat wel zo is, dan kunnen we ook afspreken dat ik per kwartaal of per jaar met jou de financiën doorneem. Afhankelijk van de behoefte die er is.

 

 

Budgetcoach-Delft

KvK inschrijfnummer: 71598413

Budgetcoach- Delft helpt u bij

  • Budgetadvies
  • Praktische ondersteuning
  • Vragen over schulden/afbetalingen
  • Inkomen-check
  • Leren omgaan met schuldeisers
  • Voorlichting over financiën en gemeentelijke voorzieningen