5 praktische tips voor een goed georganiseerde administratie

“Na mijn echtscheiding stond ik er alleen met de kinderen voor. Ik had geen idee hoe ik de administratie moest aanpakken en hoe ik er financieel voor stond! Binnen korte tijd was ik het overzicht helemaal kwijt. Ik lag ’s nachts vaak te piekeren over hoe het nu verder moest. Yvonne heeft mij geholpen om mijn administratie te ordenen en heeft berekend hoe ik mijn financiën weer in balans kon krijgen. Nu doe ik de administratie weer helemaal zelf. Ik zet iedere maand wat geld opzij om leuke dingen met de kinderen te doen. Ik ben blij dat ik op tijd hulp gezocht heb”.
(anoniem)

Administratie

Inzicht in je financiën begint met een goed geordende administratie. Ondanks dat je er misschien tegenop ziet, is het noodzakelijk om hier tijd voor vrij te maken. Als het moment daar is en je hebt gegevens nodig, dan is het prettig als je deze makkelijk kunt vinden. Daarnaast geeft een geordende administratie een duidelijk overzicht van de inkomsten en uitgaven.

Ik geeft je 5 praktische tips die je makkelijk kunt gebruiken als je jouw administratie netjes en overzichtelijk wilt organiseren.

5 tips

1. Open post en mails gelijk, en bepaal direct wat ermee moet gebeuren:
betalen, controleren, bewaren of weggooien, opbergen. Bewaar post in een ordner en maak voor e-mails een map “Administratie” aan.

2. Werk wekelijks (liefst op een vast moment) de administratie bij.

3. Laat rekeningen zoveel mogelijk automatisch afschrijven. Controleer regelmatig je bankafschriften of er geen bedragen dubbel of ten onrechte zijn afgeschreven. Zet overboekingen voor betalingen die niet automatisch worden afgeschreven gelijk klaar zodat je ze niet meer kunt vergeten.

4. Maak een duidelijk overzicht van je administratie, zet hier een systeem voor op, zodat je contracten, verzekeringspolissen etc. makkelijk kunt terugvinden.

5. Als je een rekening niet kunt betalen, neem dan altijd contact op met de schuldeiser om een oplossing te zoeken.

 

De praktijk

Vind je het na het lezen van deze tips nog steeds moeilijk om goed overzicht te krijgen in je eigen financiën? Of kan je je er niet toe zetten om deze tips in de praktijk te brengen.  Dan kan je altijd contact met mij opnemen. Lees anders op deze pagina wat ik nog meer voor jou kan betekenen. Ik schiet graag te hulp tijdens de eerste stappen van het opzetten van een overzichtelijke administratie. 

 

Contact

Heeft u vragen of wilt u meteen een afspraak maken? Dat kan. U kunt mij bellen, e-mailen of een bericht sturen via het contact formulier.

Contactformulier